HTML

Locsi-fecsi tárgyacskák

A régi tárgyakban történetek, novellák, elbeszélések, regények rejtőznek. A történetek egy részét ismerjük, a másik felét meg hozzágondoljuk. Ezen a blogon bemutatott régi tárgyak mindegyike valódi, a hozzájuk írt történeteknek pedig valóságalapjuk van, de azok kitaláltak. A blogon publikált képek és történetek a szerzők szellemi tulajdonai. Az oldalon szereplő minden írás, fotó, más oldalakon csak a szerzők írásos engedélyével jeleníthetőek meg! Ez alól kivételt képez, ha csak az írás első egy-két sorát tüntetik fel, majd a folytatásért a blogra kattintva jut el az olvasó!

Friss topikok

  • kisbela: Az 1960-években még megvolt a mártogatós toll.A padok közepére lehetett alulról a lyukból felteker... (2012.09.11. 20:22) Az a palatábla füzettel
  • aranyosfodorka: Gyönyörű ! A doboz is, a mese is. Nagyapám is ott volt az Isonzónál.Ahányszor arra jártam, nem ak... (2012.03.16. 10:11) I. Világháborús emlék
  • aranyosfodorka: sudi: nem egyről beszélünk, az biztos. Hamarosan megmutatom a blogban. Mert "természetesen" megvan... (2012.03.07. 16:10) Cigánykártyát találtam
  • aranyosfodorka: Tündériek a mesék ! Örülök, hogy nekiláttál a megírásuknak és várom a többit is ! (2012.01.27. 17:50) Egy kávés kancsó visszaemlékezése

Címkék

2012.04.04. 18:29 RETROSTORE

Mese a bögréről.

Címkék: porcelán

Magduska kint sétált a mezőn. Tavasz volt. És ő nem győzött betelni a tavasz minden látható és hallható, érezhető megnyilvánulásával. Talán azért volt ez, mert ő is tavasszal született.

Először a bárányfelhőket bámulta. A kék égen egész barika nyáj "legelészett" Magduska megpróbálta összeszámolni, vajon hány barika lehet az égen. De csak tízig tudott számolni, és így nem tudta meg a felhők pontos számát.
Hirtelen meghallotta Lidi tehén bőgését. Lidi kint legelészett a mezőn, és tőgye már tele volt a fincsi tejecskével, amit Magduska úgy szeretett. Lidi jóízűen legelészett a friss zöld fűből.
Magduskának erre az a bolondos ötlete támadt, hogy lehasal a fűbe, és eldiskurál a kis virágokkal. Elhatározását tett követte. Az orra előtt kicsiny kék és rózsaszín virágfejek nyújtózkodtak a napocska felé. Lidi arrébb lépett.
— Juj Lidi.Buta jószág! - kiabált rá Magduska.— Nem mész innen. Meg ne edd a szép kis kék meg rózsaszín virágokat!
— Te vagy a buta Magdus! — vihogott a háta mögött Pisti.
Pisti Magduska kis barátja volt, akivel folyton civakodtak, vagy éppen titkos gyermeki dolgokról pusmogtak.
— Én? Buta?— háborodott fel a kislány, és levegőt sem kapott hirtelen a méregtől. Meg tudta volna fojtani Pistit, amiért butának nevezte őt.
— Te.Te.—így a kisfiú.
— Mit gondolsz miből lesz a tej, ha a Lidi nem legelne, és békén hagyná a drágalátos mezei virágaidat??!!
Ez bizony nyomós érv volt, hiába, Pisti okos kisfiú volt. Magduska nagyon de nagyon szerette a finom édes , meleg tejecskét. Főleg reggel.
— Jaj de jó lenne, ha a kisvirágok is megmaradnának örökre, hogy mindig láthassam, és a tejecske is meglenne minden reggel!!!! Ez lenne az igazi! — álmodozott csendesen a kislány.
Pistivel még kicsit elgondolkodtak ezen a gyermeki álmon, majd mindenki ment szépen haza.
Aztán elmúlt ez a tavasz is, meg még sok tavasz, és Magdus meg Pisti felnőttek lettek.
Egy szép tavaszi napon Magdus kicsiny csomagot kapott. A feladó Pisti volt. Magdus izgatottan bontogatta a csomagot. Egy kedves fehér porcelán bögre volt benne, amin nefelejcsek és kicsiny rózsaszín virágok díszelegtek. Öröm volt ránézni, hát még kézbe fogni. Pont belesimult Magdus két kezébe.
-Ó de gyönyörű. — sóhajtott.
Az ajándék mellett kicsiny levélke is volt.
"Drága Magdus!
Ugye emlékszel még arra a szép tavaszi napra, amikor féltetted a kis mezei virágokat Liditől, de a tejecskéről sem akartál lemondani? Kicsit megkésve, de az álmodat csak most tudtam megvalósítani. Itt küldöm Neked ezt a bögrét,melyből ihatod az édes, forró tejecskét, és amin ugyan olyan festett virágocskák vannak, mint akkor otthon a mezőn. Szeretettel csókol: Pisti"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://targymesek.blog.hu/api/trackback/id/tr24362549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása