HTML

Locsi-fecsi tárgyacskák

A régi tárgyakban történetek, novellák, elbeszélések, regények rejtőznek. A történetek egy részét ismerjük, a másik felét meg hozzágondoljuk. Ezen a blogon bemutatott régi tárgyak mindegyike valódi, a hozzájuk írt történeteknek pedig valóságalapjuk van, de azok kitaláltak. A blogon publikált képek és történetek a szerzők szellemi tulajdonai. Az oldalon szereplő minden írás, fotó, más oldalakon csak a szerzők írásos engedélyével jeleníthetőek meg! Ez alól kivételt képez, ha csak az írás első egy-két sorát tüntetik fel, majd a folytatásért a blogra kattintva jut el az olvasó!

Friss topikok

  • kisbela: Az 1960-években még megvolt a mártogatós toll.A padok közepére lehetett alulról a lyukból felteker... (2012.09.11. 20:22) Az a palatábla füzettel
  • aranyosfodorka: Gyönyörű ! A doboz is, a mese is. Nagyapám is ott volt az Isonzónál.Ahányszor arra jártam, nem ak... (2012.03.16. 10:11) I. Világháborús emlék
  • aranyosfodorka: sudi: nem egyről beszélünk, az biztos. Hamarosan megmutatom a blogban. Mert "természetesen" megvan... (2012.03.07. 16:10) Cigánykártyát találtam
  • aranyosfodorka: Tündériek a mesék ! Örülök, hogy nekiláttál a megírásuknak és várom a többit is ! (2012.01.27. 17:50) Egy kávés kancsó visszaemlékezése

Címkék

2012.09.15. 03:59 RETROSTORE

Kisdobos nyakkendő

Címkék: iskola

Még csak nemrég kerültünk az iskolába, és máris milyen csuda dolgok történnek itt velünk!!!!!!

Nemsokára gyereknap, ami magában véve is csuda, mert ilyenkor kapunk lufikat, amik szép színesek, meg lehet a Ligetben simi labdáért nyúzni anyut, na de ez a mostani még a többinél is különösebb gyermeknap.

Kisdobosok leszünk. És lesz szép kék nyakkendőnk. Égszínkék, valódi nylonból, nem holmi gyűrődős sötétkék nyakkendő, ami a 4.-eseken van.

Persze azért nem mind arany ami fénylik, a kisdiáknak nem felhőtlen az élete. A nagy napra meg kellett tanulnunk a kisdobosok 6.pontját.Amiben az is benne van, hogy a kisdobos mindig igazat mond, és ahol tud segít. Húúúú. Én úgy tanultam meg, hogy otthon párszor leírtam, hogy a helyesírást is gyakoroljam közben.

Persze ez csak 6 pont. Az úttörőknek 12 pontjuk van. Rémes.

Azt csiripelik a verebek, hogy iskolai ünnepség lesz, és akkor kötik a nyakunkba a szép nylon kék nyakkendőt. Utána meg pogácsát is ehetünk, és bambi is lesz, amit műűűűanyag szívószállal ihatunk. Nem holmi szalmából készült szívószállal, hanem valódi színes műanyaggal. Amit utána haza is vihetünk.

Jaj csak lufi is lenne! Az lenne az igazi!Azok is színesek szoktak lenni. Vajon az én padomra milyen színűt kötnek? Világoskéket? Sárgát vagy rózsaszínt?

És ha vége az egésznek, akkor nagyi megígérte, hogy fölvisz Gigihez, ahol rém izgalmas dolgok vannak a fiókban. Gombok, ollók, színes fejű gombostűk.

Neki is megmutatom az új nyakkendőmet, biztos neki is nagyon fog tetszeni.

Ha már olyan csodaszép égszínkék!

Kisdobos nyakkendő: Ma már keresett RETRO tárgynak számít (http://retronom.hu/index.php?q=node/13464 ), pedig a mi időnkben egy-egy kisdobos több darabbal is rendelkezett. Egy jól sikerült kisdobos táborozás alatt a táborban szerzett összes kisdobos pajtás ráírta a nevét a kendőre. Ezek után már bűn lett volna Anyának a mosógépben kimosni, így hát lett új nyakkendő. Divat volt még a nyakkendő megkötés megspórolása, és helyettesítése egy saját barkácsolású lyukas gubaccsal. Ha a Kedves olvasónak is volt, hasonló élménye a kisdobos nyakkendőjével, bátran írja meg kommentben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://targymesek.blog.hu/api/trackback/id/tr84771792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása